Så började det

Redan som barn drömde jag om att ha ”något eget”, gärna med koppling till hundar.  Jag minns särskilt ett tillfälle då jag kalkylerade på ett hunddagis, tillsammans med min Farfar och Farmor. Då levde jag fortfarande i den goda illusionen att min lön skulle vara enda utposten, vilket gjorde Farfar lite skeptisk. Jag funderar ofta på varför jag blivit så tokintresserad av just hundar. Å ena sidan är det självklart – tillsammans med en hund blir allt roligare och mer meningsfullt. Å andra sidan är det lite märkligt att jag tjatade om en egen hund sedan jag lärde mig prata. Kanske blev jag starkt påverkad av den strävhåriga taxen Bamse som fanns i mammas släkt. Han var en fantastiskt snäll och klok hund och blev snabbt en nära vän. När jag fyllde 8 år var mitt tjatprojekt i hamn och Keeshondvalpen Kajsa blev min och familjens första hund. På köpet fick vi också en mycket stöttande och omtänksam uppfödare i Lisbeth Arvidsson, Teutons kennel. Kajsa var en utmärkt förstagångshund och tillsammans med henne väcktes passionen för träning och tävling. Våra första kurser gick vi för Carina Romland i Göteborg. Hon förstod att mitt intresse var på riktigt och skickade tidigt hem pappa från kursen så att jag och Kajsa kunde träna i lugn och ro:-)

Under åren har många olika personer i hunderiet betytt väldigt mycket på olika sätt. Genom Gunnel Wahlén på brukshundklubben i Halmstad fick jag tillfälle att under min gymnasietid prova på instruktörsrollen. Jag upptäckte då hur bra jag trivdes med att planera och hålla kurser. Samtidigt växte det även fram ett intresse för hundar som på olika sätt utgör resurser för människor. Detta ledde in mig på högskolestudier inom handikappvetenskap, där jag inriktade allt valbart innehåll på detta område.

Våren 2008 startade jag min firma och sedan dess har jag arbetat med samspel människa-hund.  När jag ser tillbaka på den väg jag som har vandrat, är det häftigt att se hur allt hänger ihop på ett eller annat vis. Jag är oerhört tacksam för alla som har utgjort en del i detta pussel; familj, lärare, goda vänner, kollegor, kursdeltagare, instruktörer, förebilder, klubbkompisar- och inte minst alla hundar som ger så mycket bara genom att vara sig själva.