Om Jenny

Jenny arbetar sedan 2008 som frilansande pedagog och är verksam som föreläsare, skribent  och coach inom hundsport. Hon har också skapat utbildningskonceptet resurshundförare och drivit detta i kommunal regi. Dessförinnan undervisade hon i ämnet ”Användning av hund i vård och socialt arbete” på Malmö Högskola. Sedan 2019 utbildar hon sig till licensierad mental tränare vid Uneståhl Education / Skandinaviska Ledarhögskolan.

Inom Svenska Brukshundklubben har Jenny bland annat varit ideellt aktiv som domare i tävlingslydnad och fått förtroendet att döma både svenska och nordiska mästerskapen. Under 2016-2017 var hon assisterande landslagscoach.

De egna hundarna tränas och tävlas i lydnad, spår, heelwork to music, freestyle och fårvallning. (Det sistnämnda med husse Fredrik).  Jenny har kvalat in till sex lydnads-SM, med tre olika hundar och varit 0.75 poäng från ett brukschampionat 🙂

 

”Ledorden i mitt arbete är Vilja Och Veta – i den ordningen. Jag tror på arbetsglädjen som vårt viktigaste verktyg för att nå meningsfulla mål och jag tror på vikten av att göra sin grej, för att hitta arbetsglädjen. Förkortningen råkar bli ”VOV” 🙂 och andra ledord för mitt arbete skulle kunna vara hundar och motivation. Jag coachar människor att motivera sina hundar och jag arbetar också med hur hunden kan vara en motivator för människor med särskilda behov.”

 

Vill du boka mig för egen träning eller uppdrag på annan ort?  Läs mer här eller skicka ett mail med din förfrågan till jenny@lyckagard.se

Jenny & Pingu i SM-paraden 2018, vid SBK:s 100-årsjubileum.