Om Jenny

Jenny arbetar sedan 2008 som frilansande pedagog och är verksam som föreläsare, skribent  och coach inom hundsport. Hon har också skapat utbildningskonceptet Resurshundförare och driver detta i kommunal regi. Dessförinnan undervisade hon i ämnet ”Användning av hund i vård och socialt arbete” på Malmö Högskola.  Hennes ’akademiska utbildning består av en kandidatexamen i pedagogik och en magisterexamen i handikappvetenskap. 2019-2020 utbildade hon sig till licensierad mental tränare hos Uneståhl Education.

Inom Svenska Brukshundklubben är Jenny ideellt aktiv som domare i tävlingslydnad. Hon har i den rollen fått förtroendet att döma både svenska och nordiska mästerskapen. Under 2016-2017 var hon assisterande landslagscoach.

De egna hundarna tränas och tävlas i lydnad, spår, heelwork to music, freestyle och fårvallning. (Det sistnämnda med husse Fredrik).  Jenny har kvalificerat sig till 8 lydnads-SM, med tre olika hundar och varit 0.75 poäng från ett brukschampionat 🙂 2022 tog hon SM-brons i Heelwork to music, tillsammans med border collien Pingu.

SM-framförandet kan du se här

I det här podd-avsnittet kan du höra mer om resan dit och hur Jenny ser på freestyle vs lydnad.

Jenny & Pingu, bronsmedaljörer på SM i Heelwork to music, 2022

 

”Ledorden i mitt arbete är Vilja Och Veta – i den ordningen. Jag tror på arbetsglädjen som vårt viktigaste verktyg för att nå meningsfulla mål och jag tror på vikten av att göra sin grej, för att hitta arbetsglädjen. Förkortningen råkar bli VOV 🙂 och andra ledord för mitt arbete skulle kunna vara hundar och motivation. Jag coachar människor att motivera sina hundar och jag arbetar också med hur hunden kan vara en motivator för människor i hälsofrämjande arbete.”

 

Vill du boka Jenny för egen träning eller uppdrag på annan ort?  Läs mer här eller skicka ett mail med din förfrågan till jenny@lyckagard.se

Jenny & Pingu i SM-paraden 2018, vid SBK:s 100-årsjubileum.