Externbelöning & följsamhet

Den här kursen har ett steg för steg-upplägg för dig som vill lära dig och din hund belöningssystemet Externbelöning.

  Enligt min erfarenhet har den störst effekt på hundar som är lite mer självständiga och/eller har ett stort intresse för sin omgivning. Modellen kan också vara funktionell för problemlösning i enskilda moment eller situationer. Ytterligare en målgrupp är förare som fastnat i sina belöningar och därför har svårt att få till uthållighetsträning.

De exempel som ges i lektionsmaterialet är hämtade från de grenar jag själv tävlat mest i (lydnadsklass, brukslydnad och freestyle/heelwork to music). Självklart är utövare av andra grenar välkomna att delta, men man får då vara beredd på att modifiera övningarna utifrån behov.

Personligen älskar jag konceptet eftersom det ger mig möjlighet att använda exakt samma belöningssystem på tävling som på träning. På så vis blir tävlingsupplägget aldrig det sämre alternativet för hundarna – utan tvärtom kan vi skapa en känsla där vi båda längtar in på tävlingsbanan. 

Det finns många övningar som beskrivs som externbelöningar. Den modell vi arbetar med här bygger på ambitionen att hunden får arbeta  i 100% förväntan.

I kursinnehållet ingår också mina bästa fritt följ-tips!

Ur innehållet:

  • Introduktion till ”lådkonceptet”
  • Stärk hundens vilja till ansträngning
  • Externbelöning och följsamhet
  • Bieffekter och hur du hanterar dem
  • Externbelöning på tävling
  • Externbelöning för problemlösning

Upplägget passar utmärkt både för dig som har valp, eller vill hitta nya verktyg med en äldre hund.

Tid:

Icke tidsbunden

Plats:

Online

Kursavgift:

1450:- eller 750:- (utan coachning)
Kursen erbjuds även utan coachning, till priset 750:-. För startdatum, anmälan & mer info om respektive upplägg,  klicka här