Starka tillsammans – Online

Den här kursen handlar om dig, din hund och ert tävlingsprogram*.

Mitt mål med upplägget är  att Du som förare ska känna att tävlingsdagen är ett roligt och utmanande äventyr, samtidigt som din hund känner sig glad och trygg i situationen. Kursen handlar också om dina relationer; till din hund, till dina prestationer – och inte minst; till dig själv.

De övningar som du möter i lektionsmaterialet är anpassade utifrån de grenar jag själv tävlat mest i vilket är Lydnadsklass  Brukslydnad & Heelwork to music*. Självklart är även utövare från andra grenar välkomna, men man får då vara beredd på att modifiera övningarna utifrån behov.

*Du behöver inte ha ett tävlingsklart program för att delta i kursen, utan kursen kan istället hjälpa dig att påbörja den träningen.


*Jag gjorde min första HtM-start 2020, men vi har tränat och tävlat intensivt, vilket i december 2021 renderade i en 5:e plats på SM. 2022 tog vi brons! 

Min första brukstävling startade jag ibörjan av 2000-talet och med samma hund uppnådde jag cert i spår. Sedan dess har jag tävlat bruks lite mer sporadiskt med ytterligare tre hundar. Lydnad har sedan 1995 varit min huvudgren och jag har kvalat till sju SM med tre olika hundar. Jag är också lydnadsdomare och har dömt både SM & Nordiska.

 


Förkunskaper: Du bör ha gjort minst en start i den gren du vill utvecklas i, alternativt genom annan erfarenhet vara väl insatt i hur tävlingen är upplagd.  Den hund du deltar med i kursen behöver inte ha tävlat. Vilken klass du siktar på är helt utan betydelse. Jag brinner för att förare och hund tillsammans ska få uppleva en wow-känsla på planen, oavsett om det handlar om lägre eller högre klasser.

 

Innehåll och upplägg

 • Under fem veckor får du tillgång till lektioner med tillhörande övningar:
   • Vecka 1: Gör programmet attraktivt för din hund
   • Vecka 2: Hitta ert bästa startläge
   • Vecka 3: Skapa förväntansfull uthållighet
   • Vecka 4: Lek med felen
   • Vecka 5: Äg planen

Lektionerna har du sedan tillgång till under ett halvår från ditt startdatum.

 • I den här kursen ingår ingen coachning. Däremot kan du boka coachning online separat, antingen under eller efter genomförd kurs.

Du behöver

För mer info om boken och/eller beställning, klicka på bilden

 

Datum:

Löpande

Tid:

Icke tidsbunden, pågår 5 veckor

Plats:

Online

Kursavgift:

900 kr (sommarkurs)
Du anmäler dig till kursen genom att klicka här