Sommarläger

Varje sommar arrangeras flera sommarläger på Lyckagård, som ligger på gränsen mellan Halmstad & Falkenberg. Dagarna är i huvudsak praktiskt inriktade och ger möjlighet för träning av moment och helhet inom lydnad, brukslydnad och heelwork to music.

Coachningen individanpassas helt utifrån dina förkunskaper och ambitioner, så hundens ålder och meriter är av mindre betydelse.  Även valpar är varmt välkomna!

För att uppnå utvecklande och givande lägerdagar är det viktigt att du som anmäler dig är tävlingsinriktad och positivt inställd till att engagera dig i tävlingslika upplägg för dina  kurskamrater. Övergripande fokus ligger på glädjefylld träning som bygger självförtroende inför tävlingssituationen, såväl som under träning.

Årets lägertema

Varje sommar har mina läger ett gemensamt tema och i år är temat ”Fritt följ”. Temat kommer vi arbeta med tillsammans i mindre grupper och därutöver har du två individuella pass per dag, där du själv styr innehållet (dvs du kan välja att träna ännu mer fritt följ, helt andra moment, uthållighet, tävlingsträning eller annat!). Varje eftermiddag erbjuds också möjlighet att delta i gruppmoment (sitt i grupp eller platsliggning).

 

Lägerdatum 2024

Under de datum där det står ”blandad grupp” går det bra att träna tävlingslydnad, brukslydnad och heelwork to music. Ange gärna i din anmälan vilken gren du önskar träna. Om flera har likartade önskemål så kan planeringen komma att uppdateras utifrån detta. 

Maj

21-22/5 Heelwork to music 

28-29/5 Tävlingslydnad / Brukslydnad / Heelwork to music 

30-31/5 Tävlingslydnad / Brukslydnad

 

Juni

18-19/6 Tävlingslydnad / Brukslydnad Endast reservplats kvar

25-26/6 Tävlingslydnad / Brukslydnad / Heelwork to music Endast reservplats kvar

 

Juli

2-3/7 Brukslydnad – Endast reservplats kvar

4-5/7  Brukslydnad, 1 plats kvar 

9-10/7 Tävlingslydnad / Brukslydnad / Heelwork to music Endast reservplats kvar

 

Augusti

13-14/8 Tävlingslydnad / Brukslydnad / Heelwork to music, 1 plats kvar 

20-21/8 Brukslydnad, Endast reservplats kvar

27-28/8 Abonnerat

 

September

3-4/9 Tävlingslydnad / Brukslydnad / Heelwork to music, Endast reservplats kvar

10-11/9 Tävlingslydnad / brukslydnad, Platser kvar 

17-18/9 Tävlingslydnad / Heelwork to music, 1 plats kvar!

 

Uppföljningsdagar 

För dig som vill komma hit två tillfällen i sommar, eller tre dagar i rad, erbjuds uppföljningsdagar (separat anmälan).

Om kursplatsen

Uteplanen mäter cirka 30 x 30 meter, men har en avsmalnande del där det finns möjlighet att få ut drygt 50 meters raksträcka för bruksinkallningar och framåtsändande.

I direkt anslutning till planen finns ett kursrum med pentry samt en liten träningsyta á cirka 50 kvadrat, med spegelvägg. Här inne kan vi förlägga detaljpass om det blir för varmt, för regnigt eller om du bara vill träna mer störningsfritt än vad utemiljön kan erbjuda.

Kaffe/the och eftermiddagsfika ingår i din kursavgift. Du tar själv med lunch (kyl och micro finns på plats).

Boende 

10 minuter härifrån finns Ugglarps camping som är belägen precis vid havet. I närområdet finns också flera B & B. Lotushallen ligger 15 min härifrån och erbjuder två fina övernattningsrum + campingmöjligheter. Det kan även finnas möjlighet att campa på Falkenbergs Brukshundklubb. För mer info om dessa alternativ + andra utflyktstips, klicka här 

(Vi kan tyvärr inte erbjuda övernattningsmöjligheter här på gården.)

 

Betalningsinfo

Bokningsavgiften (400:-)  betalas vid anmälan. Resterande del ( 2500:-) faktureras cirka en månad före kursstart, med 14 dagars betalningsvillkor. Om fakturan ska ställas till ett företag eller en klubb, så ange detta under ”Övrigt”.

Anmälan är bindande. I samtliga priser ingår moms á 25%.

 

Abonnera eget läger?

Är ni ett gäng som vill ”abonnera” ett eget läger eller en egen kursdag?  Hör av er snarast via jenny@lyckagard.se för offert och mer info.

Foto: Lotta Hägglund

Kom ihåg: 

  • Om du anger flera datumalternativ, så ökar chansen att du får en plats. Rangordna genom att först ange det datum du helst vill gå.
  • Ange gärna i din anmälan vilken gren du önskar träna. Om flera har likartade önskemål så kan planeringen komma att uppdateras utifrån detta. 

Datum:

Flera alternativ i maj-september

Tid:

9-16, med en timmes paus för lunch och rastning.

Plats:

Lyckagård (Halland)

Antal deltagare:

6 st

Kursavgift:

2900:- varav 400:- är anm.avgift.

Anmälan till kursen ”Sommarläger”  görs via formuläret på den här sidan. Fält markerade med en * är obligatoriska. Mina bokningsvillkor hittar du här.