Lina

Många av er som har varit här på läger i sommar har imponerats av min praktikant Lina.
Det inte någon av er har vetat men som jag nu med Linas tillåtelse berättar är att det är hon som är ”tjejen under luvan” i boken Starka möten
Denna bild och Linas historia har också en stor del i mitt heelwork-program med Pingu, där hon symboliskt tar av min luva. För mig handlade luvan om den enorma saknaden efter Gnutten och det svarta hål jag själv var på väg in i.
Lina har gjort en livsavgörande resa med hundarnas hjälp och genom sitt arbete på Aleskogens Hunddagis, i Halmstad. Jag tror de flesta som varit här har sett Linas speciella kontakt med hundarna. Hon lär dem inte vårt språk utan hon pratar deras.
Under alla läger har Lina hållit en demo tillsammans med vår kelpie Kessie och hjälpt till att coacha i utveckling av omvänt lockande. Det är ett förtroende som jag aldrig skulle lämna över om jag inte visste att det skulle bli bra. (Ni som arbetar tillsammans med mig i andra sammanhang vet att jag inte kompromissar med kvaliteten till kunderna.)
 
Flera lägerdeltagare har sagt ”det finns väl inte så många du skulle lämna ansvaret för dina egna hundar till”. Så är det verkligen. Lina har fått helt fria tyglar att träna vad hon vill med Kessie och har ansvarat för vår valp Bobo hela lägerdagarna så att jag kunnat fokusera på jobbet. Hon har också introducerat Bobo i nose work, för att de skulle ha en egen aktivitet. Sista veckan fick de göra ett litet doftprov som de klarade med den äran. Dessutom har Lina varit ett stort och viktigt stöd för Bobo när det dykt upp lite valprädslor – och i sådana lägen är det än viktigare att ha hjälp av en person med genuin känsla.
Tack Lina för fint samarbete den här sommaren och lycka till framöver.
Om någon av mina hundvänner behöver samma fina assistans som jag har fått så går det bra att kontakta mig via mail för att få Linas kontaktuppgifter.

Kessie avgudar Lina och skulle gärna anställa henne på heltid❤️
Lina & Kessie
Nedan följer några av Linas egna favoritbilder från sommaren här på Lyckagård

  

2 reaktioner på ”Lina”

  1. Pingback: Massor på gång – Aleskogens hunddagis

  2. Pingback: Nyaste nytt – Aleskogens hunddagis

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.