Vinterlydnad – tre olika upplägg

Foto: Malin Johansson, Hundnörderiet

Under december-februari arrangeras tre olika kurser med specialupplägg utifrån rådande omständigheter:

  • Max 4 deltagare per grupp
  • 3 tillfällen á 2 h (ingen fika eller teori utan hela tillfället förläggs i hallen där vi har gott om plats)
  • Coaching på distans mellan respektive tillfälle genom en sluten facebook-grupp.
  • Du och din hund får en egen hörna i hallen där ni kan boa in er med bur/filt för att kunna växla mellan aktivitet & passivitet.

Liksom tidigare vinterlydnads-kurser är innehållet planerat så att du mellan respektive tillfälle ska kunna träna på en liten yta i din hemmiljö. Därmed behöver du inte riskera att begränsas av varken väder eller restriktioner. Demos/genomgång varvas med egen träning och du kan också nyttja delar av kurstiden för att passivitetsträna din hund medan du tittar på andras träning.

Datum: 5/12, 9/1 och 13/2 (Vid stort intresse erbjuds motsvarande upplägg även efterföljande söndagar; 6/12, 10/1 och 14/2).

+ Coaching på distans under perioderna 8/12-22/12, samt 18/1-8/2. Jag besöker gruppen minst två gånger per vecka och däremellan har du god chans att få inspiration och feedback från dina kurskamrater.

 

Alternativ 1: 5 minuter på 5 kvadrat

En kurs för dig som vill utmana dig och din hund med rolig uthållighetsträning, som kan genomföras i din hemmiljö. För merparten av övningarna räcker en träningsyta på 5 kvadat och slutmålet är att ni vid sista tillfället kan jobba i glad energi, utan belöningar, under 5 minuter.

Vi kommer bland annat arbeta med att hitta startläget, att stärka kreativiteten hos både oss och hundarna, att skapa ett ”framåtdriv” där hunden vill in i nästa uppgift. Under tillfälle 2 och 3 kommer vi också göra små uthållighetsprov under lättsamma former.

 

Alternativ 2: Kom igång eller kom igen!

Den här kursen är för dig som står i startgroparna – eller behöver en nystart – inför  tävlingsinriktad lydnadsträning. Vi kommer bland annat arbeta med belöningsutveckling, shejping, targets, omvänt lockande, apporteringsgrunder och signalkontroll. Du får också chans att bli coachad i grundträning inför valfria moment som kan genomföras på en mindre träningsyta. Denna kurs passar även bra för valpar – och det finns ingen övre åldersgräns för hur länge man är valp! 🙂

 

Alternativ 3: Vinterdetaljer i momentteknik
För dig som vill stärka detaljer inom momenten i lydnadsklasserna. Varje tillfälle har egna teman, vilka är valda utifrån att du ska kunna fortsätta denna träning på en mindre inomhusyta i din hemmiljö.  Vid varje tillfälle ges du också tillfälle att träna ingång på plan, samt gruppmoment tillsammans med övriga deltagare.

Tillfälle 1: Fjärrdirigering, backa & fotposition

Tillfälle 2: Apportering, konskick och avslutspositioner

Tillfälle 3: Stå/sitt/ligg under gång + uppföljning av tidigare tillfällen

Datum:

3 helgdagar, December-Februari

Tid:

Förmiddag eller eftermiddag

Plats:

Lotushallen, utanför Getinge

Antal deltagare:

Max 4 st

Kursavgift:

1950:-
I fältet ”Övrig presentation” så anger du följande:
  • vilken av kurserna du önskar gå
  • val av veckodag (lördag eller söndag). Kan du båda så ange detta!
  • om du är begränsad till vissa tider under dagen (tex ej före 11 eller ej efter 12).
I dessa kurser kan du bortse från specialkost-frågan, eftersom det inte kommer serveras något fika pga rådande läge.

Anmälan till kursen ”Vinterlydnad – tre olika upplägg”  görs via formuläret på den här sidan. Fält markerade med en * är obligatoriska. Mina bokningsvillkor hittar du här.