Tävla på bästa tass

  • Datum: 16/4-14/5
  • Platser kvar

En distanskurs för dig som vill känna dig mer trygg och självsäker i tävlingssituationen, tillsammans med din hund. Detta upplägg rekommenderas inför eller i direkt anslutning till en planerad tävlingsstart, men det kan också användas för en träningstävling.  Dina uppgifter kommer handla om hur du tar hand om dig själv och din hund inför, under och efter tävlingsdagen.

Du behöver

För att delta i distanskurserna behöver du tillgång en mail och ett Facebook-konto, samt boken Starka tillsammans. I samband med att en kursplats bekräftas bjuder jag på fraktavgiften vid eventuell bokbeställning här från lyckagård.se Om du har boken sedan tidigare kan du välja att nyttja din rabatt vid köp av min andra bok ”Starka möten – hundar för hälsa och livsglädje”.

För den som vill finns det möjlighet att redovisa en del uppgifter genom egna filmklipp, men detta är inte ett krav på något sätt. Om du väljer att redovisa via film så är det viktigt att du gör den tillgänglig online – t.ex. direkt i Facebook-gruppen eller via länk till Youtube. (På Youtube kan du välja inställningar som gör att inte någon utomstående kan se filmen).

 

Allmänt om distanskursernas upplägg

Kursstarter planeras från september till april. Läs mer om övriga distanskurser här

Varje kurs har ett eget tema och upplägget integreras i din vardag, eftersom det är där du behöver göra det stora jobbet med att hantera vanor, tankar och känslor. Det huvudsakliga kursmaterialet består av boken Starka tillsammans + det som pågår i din hjärna just nu. Övningarna vi arbetar med består av en blandning av övningar från boken + nyproducerat material. Kurserna kan läsas helt fristående från varandra, så du väljer själv i vilken ände du vill börja.

Respektive kurs pågår under fyra veckor och trivs du bra med upplägget kan du välja att stanna kvar i kursen ytterligare en månad, gå någon av de andra kurserna, eller gå om samma kurs vid ett senare tillfälle. Varje vecka får du övningar som du ska genomföra praktiskt och /eller redovisa skriftligt (du behöver inte gilla att skriva för att delta – du väljer helt själv om du vill skriva kortfattat i punktform, eller om du vill skriva lite mer. Kompletterande filmklipp går också bra!) Jag återkopplar på inlämnade uppgifter minst en gång per vecka.

Räkna med att totalt kunna avsätta minst två timmar per vecka (den praktiska träningstiden med din hund inkluderad) – och gärna mer.

En förutsättning för kursstart är att där inkommit minst fyra anmälningar till ett specifikt tema och datum. Du får besked om detta senast två veckor innan startdatum.

Om inget annat anges i kursbeskrivningen är kurserna öppna för tävlande från alla grenar, men min praktiska expertis är avgränsad till lydnad & brukslydnad.   Våra egna hundar har även tränats i nose work, spår, vallning och – sedan en liten tid tillbaka – heelwork to music. Jag har några gånger haft äran att coacha agilityförare i mental träning inför mästerskap.

 

Datum:

16/4-14/5

Tid:

Du genomför uppgifterna på tider som passar dig.

Plats:

Distanskurs, som kräver tillgång till ett Facebook-konto.

Antal deltagare:

4-7 st

Kursavgift:

750:-

Anmälan till kursen ”Tävla på bästa tass”  görs via formuläret på den här sidan. Fält markerade med en * är obligatoriska. Mina bokningsvillkor hittar du här.