Sommarläger 2023

 

Pia & Myran på sommarläger -22.

Varje sommar arrangeras flera sommarläger  i tävlingslydnad och brukslydnad. Vi håller till på Lyckagård, precis på gränsen mellan Halmstad & Falkenberg, i Halland. Dagarna är i huvudsak praktiskt inriktade och ger möjlighet för träning av moment och helhet inom lydnad och/eller brukslydnad.

Coachningen individanpassas helt utifrån dina förkunskaper och ambitioner, så hundens ålder och meriter är av mindre betydelse.  Även valpar är varmt välkomna.

För att uppnå utvecklande och givande lägerdagar är det viktigt att du som anmäler dig är tävlingsinriktad och positivt inställd till att engagera dig i tävlingslika upplägg för dina  kurskamrater. Övergripande fokus ligger på glädjefylld träning som bygger självförtroende inför tävlingssituationen, såväl hos förare som hos hund.

Om kursplatsen

Uteplanen mäter cirka 30 x 30 meter, men har en avsmalnande del där det finns möjlighet att få ut cirka 50 meters raksträcka för bruksinkallningar och framåtsändande. En av planens sidor gränsar till en fårhage, där det ibörjan av sommaren kommer gå tackor med lamm.

I direkt anslutning till planen finns ett kursrum med pentry samt en liten träningsyta á cirka 50 kvadrat, med spegelvägg. Här inne kan vi förlägga detaljpass om det blir för varmt, för regnigt eller om du bara vill träna mer störningsfritt än vad utemiljön kan erbjuda.

Kaffe/the och eftermiddagsfika ingår i din kursavgift. Du tar själv med lunch (kyl och micro finns på plats).

 

Boende 

10 minuter härifrån finns Ugglarps camping som är belägen precis vid havet. I närområdet finns också flera B & B. Lotushallen ligger 15 min härifrån och erbjuder två fina övernattningsrum + campingmöjligheter. Det kan även finnas möjlighet att campa på Falkenbergs Brukshundklubb. För mer info om dessa alternativ + andra utflyktstips, klicka här 

(Vi kan tyvärr inte erbjuda övernattningsmöjligheter här på gården.)

Läger 2023 (datum läggs ut i december/januari)

Är ni ett gäng som vill ”abonnera” ett eget läger?  Hör av er via jenny@lyckagard.se för offert och mer info.

Foto: Lotta Hägglund

Datum:

Flera alternativ i juni-september

Plats:

Lyckagård (Halland)

Antal deltagare:

6 st
Anmälan öppnar i december/januari