Sommarläger 2022

Foto: Lotta Hägglund

Varje sommar arrangeras flera sommarläger  i tävlingslydnad och brukslydnad. Vi håller till på Lyckagård, precis på gränsen mellan Halmstad & Falkenberg, i Halland. Dagarna är i huvudsak praktiskt inriktade och ger möjlighet för träning av moment och helhet inom lydnad och/eller brukslydnad.

Coachningen individanpassas helt utifrån dina förkunskaper och ambitioner, så hundens ålder och meriter är av mindre betydelse.  Även valpar är varmt välkomna. Tiden fördelas rättvist mellan antalet deltagare och om du vill dela din tid mellan två hundar, så går det fint.

För att uppnå utvecklande och givande lägerdagar är det viktigt att du som anmäler dig är tävlingsinriktad och positivt inställd till att engagera dig i tävlingslika upplägg för dina  kurskamrater. Övergripande fokus ligger på glädjefylld träning som bygger självförtroende inför tävlingssituationen, såväl hos förare som hos hund.

Om kursplatsen

Uteplanen mäter cirka 30 x 30 meter, men har en avsmalnande del där det finns möjlighet att få ut cirka 50 meters raksträcka för bruksinkallningar och framåtsändande. En av planens sidor gränsar till en fårhage, där det ibörjan av sommaren kommer gå tackor med lamm.

I direkt anslutning till planen finns ett kursrum med pentry samt en liten träningsyta á cirka 50 kvadrat, med spegelvägg. Här inne kan vi förlägga detaljpass om det blir för varmt, för regnigt eller om du bara vill träna mer störningsfritt än vad utemiljön kan erbjuda.

Kaffe/the och eftermiddagsfika ingår i din kursavgift. Du tar själv med lunch (kyl och micro finns på plats).

 

Boende 

Här finns en riktigt fin camping + flera B & B i närheten. Det kan även finnas möjlighet att campa på Falkenbergs Brukshundklubb. (Vi kan tyvärr inte erbjuda övernattningsmöjligheter här på gården). För mer info om dessa alternativ + andra utflyktstips klicka här 

 

Läger 2022
Är ni ett gäng som vill ”abonnera” ett eget läger?  Hör av er via jenny@lyckagard.se för offert och mer info!

Inför 2022 planeras läger från maj till september. Varje läger är två heldagar. Datumen läggs troligen ut i december/januari.

Foto: Lotta Hägglund

 

Datum:

Flera alternativ i juni-augusti.

Tid:

09:30-16:30, med en timmes paus för lunch

Plats:

Lyckagård

Antal deltagare:

6 st

Kursavgift:

2500:-
Anmälan för läger 2022 öppnar troligen i december/januari.