Sommarläger 2022

Foto: Lotta Hägglund

Varje sommar arrangeras flera sommarläger  i tävlingslydnad och brukslydnad. Vi håller till på Lyckagård, precis på gränsen mellan Halmstad & Falkenberg, i Halland. Dagarna är i huvudsak praktiskt inriktade och ger möjlighet för träning av moment och helhet inom lydnad och/eller brukslydnad.

Coachningen individanpassas helt utifrån dina förkunskaper och ambitioner, så hundens ålder och meriter är av mindre betydelse.  Även valpar är varmt välkomna.

Upplägg & tema 2022

Din hund får åtta träningspass per läger; fyra individuella och fyra i grupp.  Temat för gruppträningen 2022 är ”Fokus på uppgiften”. Om du vill fördela dina pass mellan två hundar, så går det fint.

För att uppnå utvecklande och givande lägerdagar är det viktigt att du som anmäler dig är tävlingsinriktad och positivt inställd till att engagera dig i tävlingslika upplägg för dina  kurskamrater. Övergripande fokus ligger på glädjefylld träning som bygger självförtroende inför tävlingssituationen, såväl hos förare som hos hund.

Om kursplatsen

Uteplanen mäter cirka 30 x 30 meter, men har en avsmalnande del där det finns möjlighet att få ut cirka 50 meters raksträcka för bruksinkallningar och framåtsändande. En av planens sidor gränsar till en fårhage, där det ibörjan av sommaren kommer gå tackor med lamm.

I direkt anslutning till planen finns ett kursrum med pentry samt en liten träningsyta á cirka 50 kvadrat, med spegelvägg. Här inne kan vi förlägga detaljpass om det blir för varmt, för regnigt eller om du bara vill träna mer störningsfritt än vad utemiljön kan erbjuda.

Kaffe/the och eftermiddagsfika ingår i din kursavgift. Du tar själv med lunch (kyl och micro finns på plats).

 

Boende 

I närheten finns en  fin camping som är belägen vid havet (Ugglarp) + flera B & B. Det kan även finnas möjlighet att campa på Falkenbergs Brukshundklubb. (Vi kan tyvärr inte erbjuda övernattningsmöjligheter här på gården). För mer info om dessa alternativ + andra utflyktstips, klicka här 

 

Läger 2022 (fler datum kan tillkomma)

9-10/6 Fullbokat*

14-15/6 Fullbokat*

28-29/6 Abonnerat

30/6-1/7 Abonnerat

5-6/7 Fullbokat*

7-8/7 Enbart Brukslydnad   Fullbokat*

12-13/7 Enbart Brukslydnad  Fullbokat*

14-15/7 Abonnerat

16-17/8 Abonnerat

18-19/8 Abonnerat

23-24/8 Fullbokat*

30-31/8 Fullbokat*

6-7/9 Fullbokat*

13-14/9  Fullbokat*

*Till de läger som är fullbokade kan du anmäla dig som reserv. Använd formuläret nedan. Anmälan till reservplats är inte bindande och detta framgår av bokningsvillkoren.

Om intresset är mycket stort anordnas fler läger. Du gör ev  intresseanmälan genom formuläret. Ange vilken månad du önskar delta. Denna är inte bindande på något vis! 

 

Är ni ett gäng som vill ”abonnera” ett eget läger?  Hör av er via jenny@lyckagard.se för offert och mer info.

 

I rutan ”Övrigt meddelande” meddelar du önskade lägerdatum. Ifall du anger flera alternativ, så rangordna dem gärna.

En mer personlig presentation av dig och din hund kommer efterfrågas närmare kursstart. Då får du också chans att ange ev specialkost inför fikaplaneringen.

Foto: Lotta Hägglund

 

Datum:

Flera alternativ i juni-september

Tid:

09:30-16:30, med en timmes paus för lunch

Plats:

Lyckagård (Halland)

Antal deltagare:

6 st

Kursavgift:

2650:-*
*varav 500:- är bokningsavgift. Resterande belopp faktureras cirka en månad före kursstart, med 10-14 dagars betalningsvillkor.

Anmälan till kursen ”Sommarläger 2022”  görs via formuläret på den här sidan. Fält markerade med en * är obligatoriska. Mina bokningsvillkor hittar du här.