Fritt följ-dag

Denna kursdag passar både för dig som håller på att bygga upp ett fritt följ tillsammans med din hund, liksom dig som vill lära dig att gilla det fria följ ni har – och få fram ert bästa när det verkligen gäller. Fokus ligger på att få till en trivsam och fungerande helhet inför tävlingssituationen. Tekniska detaljer filas på utifrån önskemål och ambitionsnivå. För att var och en ska få ut så mycket effektiv träningstid som möjligt kommer vi jobba både enskilt och parvis.

Pingu och jag i språngmarschen på lydnads-SM 2018, Foto Daniel Eidenskog

Pga rådande pandemiläge kommer vi använda både A- & B-hallen. 

  • Hallarna ligger i direkt anslutning till varandra. Demo/genomgång sker i stora hallen och jag går emellan medan ni tränar enskilt eller parvis.
  • I och med att vi har båda hallarna har vi två olika entréer och två olika lunchrum, vilket gör att vi kan hålla gott avstånd till varandra hela kursdagen.

Ur innehållet:

Uppvärmning för att hitta rätt känsla från start

Ingång på plan och uppställning

Välja och bibehålla position

Energinivå & utgållighet

Halter, svängar, stegförflyttningar och vändningar

Tempoväxlingar

Bakåt marsch

Förarens kroppsspråk – hjälper och stjälper

Kommenderingsträning

Hitta din egen ambitionsnivå

…och kanske ett och annat tjuvknep 😉

 

Eftersom ”fooddrive-konceptet” just nu är en stor trend vill jag på förhand informera om att jag själv inte använder mig av detta i egen träning eller demos. Jag kan därför heller inte alla partyknep för hur handen ska hållas eller jobbas bort. Däremot lär jag gärna hundarna att förhålla sig till vänsterhanden på annat sätt och utifrån den kunskapen bistår jag utifrån bästa förmåga. (Självklart är även du som använder food-drive-modellen varmt välkommen!)

 

Samtliga datum är fullbokade, men du kan anmäla dig som reserv!

Datum:

14/2 eller 6/3 eller 7/3

Tid:

09:30-16:30

Plats:

Lotushallen

Antal deltagare:

6 st

Kursavgift:

1500:-

Anmälan till kursen ”Fritt följ-dag”  görs via formuläret på den här sidan. Fält markerade med en * är obligatoriska. Mina bokningsvillkor hittar du här.