Externbelöning & följsamhet, Online

Den här kursen har ett steg för steg-upplägg för dig som vill lära dig och din hund belöningssystemet Externbelöning.  Enligt min erfarenhet har den störst effekt på hundar som är lite mer självständiga och/eller har ett stort intresse för sin omgivning. Modellen kan också vara funktionell för problemlösning i enskilda moment eller situationer. Ytterligare en målgrupp är förare som fastnat i sina belöningar och därför har svårt att få till uthållighetsträning.

De exempel som ges i lektionsmaterialet är hämtade från de grenar jag själv tävlat mest i (lydnadsklass, brukslydnad och freestyle/heelwork to music). Självklart är utövare av andra grenar välkomna att delta, men man får då vara beredd på att modifiera övningarna utifrån behov.

Personligen älskar jag konceptet eftersom det ger mig möjlighet att använda exakt samma belöningssystem på tävling som på träning. På så vis blir tävlingsupplägget aldrig det sämre alternativet för hundarna – utan tvärtom kan vi skapa en känsla där vi båda längtar in på tävlingsbanan. Vår egen hund Gnutten kommer dyka upp en del i lektionsmaterialet. 

 

Det finns många övningar som beskrivs som externbelöningar. Den modell vi arbetar med här bygger på att hunden får arbeta  i 100% förväntan.

 

Upplägg:

  • En lektion per vecka, med instruktioner och filmexempel.
  • Coachning varje vecka utifrån de frågor och/eller filmklipp som du väljer att lämna in. Återkoppling sker i regel inom två arbetsdagar.
  • Lektionsmaterialet delas ut på måndagar och finns sedan tillgängligt under hela kursperioden.

Ur innehållet:

  • Introduktion till ”lådkonceptet”
  • Stärk hundens vilja till ansträngning
  • Externbelöning och följsamhet
  • Bieffekter och hur du hanterar dem
  • Externbelöning på tävling
  • Externbelöning för problemlösning

Upplägget passar utmärkt både för dig som har valp, eller vill hitta nya verktyg med en äldre hund.

 

Tips! Om du väljer att denna säsong även delta i  ”Starka tillsammans – Online”, så får du 20% rabatt på båda dina kursavgifter.

Datum:

Vecka 9-14, 2022

Tid:

Icke tidsbunden

Plats:

Online

Kursavgift:

1450:-

Anmälan till kursen ”Externbelöning & följsamhet, Online”  görs via formuläret på den här sidan. Fält markerade med en * är obligatoriska. Mina bokningsvillkor hittar du här.