Sommarläger i tävlingslydnad och brukslydnad arrangeras årligen här i Halland, i lantlig miljö mellan Halmstad och Falkenberg.

I direkt anslutning till planen finns ett kursrum med pentry samt en liten träningsyta á cirka 50 kvadrat, med spegelvägg. Här inne kan vi förlägga detaljpass om det blir för varmt, för regnigt eller om du bara vill träna mer störningsfritt än vad utemiljön kan erbjuda.

Uteplanen mäter cirka 30 x 30 meter, men har en avsmalnande del där det finns möjlighet att få ut cirka 50 meters raksträcka för bruksinkallningar och framåtsändande. En av planens sidor gränsar till en fårhage, där det ibörjan av sommaren kommer gå tackor med lamm.

Lyckagård

Upplägg

Praktisk inriktade träningsdagar, där du tränar moment och helhet i lydnad/brukslydnad utifrån egna önskemål.

Varje läger rymmer 6 platser med hund och just på dessa kursupplägg erbjuds inga observatörsplatser.

Coachingen individanpassas helt utifrån dina förkunskaper och ambitioner, så hundens ålder och meriter är av mindre betydelse. Även valpar är varmt välkomna! Tiden fördelas rättvist mellan antalet deltagare. Om du vill dela din tid mellan två hundar, så går det fint!

För att uppnå utvecklande och givande lägerdagar är det viktigt att du som anmäler dig är tävlingsinriktad och positivt inställd till att engagera dig i tävlingslika upplägg för dina  kurskamrater.
Övergripande fokus ligger på glädjefylld träning som bygger självförtroende inför tävlingssituationen, såväl hos förare som hos hund.

Lägeravgift 2020: 2500:-, varav 400:- är anmälningsavgift. Priset inkluderar moms 25% och avser 2-dagarsläger.

Tid båda dagarna: 9:30-16:30, med en timmes paus för lunch.

Kaffe/the och fikabröd ingår i din kursavgift. Du tar själv med lunch (kyl och micro finns på plats). Vid behov av övernattningsmöjligheter /campingplats, se länkar här intill. 

Lägerdatum 2020 

 • 4-5/6  – Kelpieläger Fullbokat!
 • 9-10/6 Platser kvar!
 • 11-12/6 Platser kvar!
 • 16-17/6  Endast reservplatser kvar
 • 23-24/6  Valpläger* Endast reservplatser kvar
 • 30/6-1/7 Endast reservplatser kvar
 • 2-3/7 Endast reservplatser kvar
 • 7-8/7 Endast reservplatser kvar
 • 9-10/7 (Brukslydnad**)  Endast reservplatser kvar
 • 11-12/8 Endast reservplatser kvar
 • 18-19/8 Endast reservplatser kvar
 • 20-21/8 Platser kvar!

Vid stort intresse blir det fler datum under andra halvan av augusti. Anmäl gärna ev intresse via jenny@lyckagard.se  

*Valpar är även välkomna övriga datum,- men detta läger valpanpassar vi dagarna mer övergripande. Även valpiga unghundar är välkomna, såklart! 🙂

* *De datum som är märkta brukslydnad är för er som söker ett läger där vi enbart arbetar med brukslydnadsmomenten.  Du som kör bruks är även välkommen till övriga datum, men får då räkna med att det blir en blandning av lydnad/brukslydnad.

Abonnera läger 
Om ni är ett gäng som vill ”abonnera” ett eget läger så lämna era önskemål via jenny@lyckagard.se  Även andra datum än de ovan angivna kan lösas.

 

För anmälan till lägret 11-12/8, klicka här

För anmälan till reservplats, klicka här