Distanskurser

Har du påbörjat x antal planeringar och träningsdagböcker utan att få njuta av skörden?

Känner du att du har stagnerat lite i din träning, så att du behöver hjälp för att komma framåt?

Händer det ofta saker som gör att du inte genomför det som du hade tänkt och som du så gärna ville?

Behöver du inspiration och mod för att våga satsa på nytt?

Vill du ge dig själv chansen att skapa nya strategier för att må och fungera bättre i träning och/eller tävling?

I så fall kan månadskurserna inom Starkare tillsammans-konceptet vara något för dig. Varje kurs har ett eget tema och upplägget integreras i din vardag, eftersom det är där du behöver göra det stora jobbet med att hantera vanor, tankar och känslor. Det huvudsakliga kursmaterialet består av boken Starka tillsammans + det som pågår i din hjärna just nu. Övningarna vi arbetar med består av en blandning av övningar från boken + nyproducerat material. Kurserna kan läsas helt fristående från varandra, så du väljer själv i vilken ände du vill börja.

Om inget annat anges i kursbeskrivningen är kurserna öppna för tävlande från alla grenar, men min praktiska expertis är avgränsad till lydnad & brukslydnad.   Våra egna hundar har även tränats i nose work, spår, vallning och – sedan en liten tid tillbaka – heelwork to music. Jag har några gånger haft äran att coacha agilityförare i mental träning inför mästerskap.

 

”Jennys distanskurser är de enda jag vet som har ett tydligt tänk både när det gäller förarens mentala bitar och själva hundträningen. En uppgift av varje per avsnitt gör att man tänker till mentalt samtidigt som man tränar hund, en oslagbar kombination för att trivas och utvecklas ännu bättre i hundträningen/tävlandet!” / Cissi Olin

 

Kursalternativ

 

Ge dig själv chansen

En kurs för dig som vill ha hjälp att skapa struktur och goda träningsvanor kring din hundträning. I denna modul arbetar vi särskilt med att hitta sin egen grej, motiverande målsättningsarbete och energigivande självdisciplin. Upplägget passar både dig som befinner dig mitt i tävlingskarriären, liksom dig som vill komma igång tillsammans med en ny hund.

”Jag rekommenderar starkt andra att gå den här kursen. Genomtänkta uppgifter och feedback som lyfter och tar en framåt. Perfekt att använda boken som kursmaterial. Har läst boken innan men läste den på ett nytt sätt nu genom de olika uppgifterna och frågeställningarna. Jag tror att onlinekurser ligger helt rätt i tiden och ämnet mental träning fungerade ypperligt i detta format. Gillade upplägget så mycket att jag direkt ville gå fler kurser i på detta sätt!” – Sofie Brodén

 

Tävla på bästa tass

Ett upplägg för dig som vill känna dig mer trygg och självsäker i tävlingssituationen, tillsammans med din hund. Detta upplägg rekommenderas inför eller i direkt anslutning till en planerad tävlingsstart, men det kan också användas för en träningstävling.   Dina uppgifter kommer handla om hur du tar hand om dig själv och din hund inför, under och efter tävlingsdagen.

 

Andra chansen

För dig som behöver skapa mod och tilltro inför en nysatsning – på dig själv, på din hund, i en viss tävlingsgren eller mot en specifik målsättning. Detta är alltså en kurs för dig som tidigare kört fast i din träning eller ditt satsande och nu vill ge det hela en ny chans. I denna modul arbetar vi särskilt med motivation, självförtroende och kreativitet.

”Har gått Andra chansen  och kan verkligen rekommendera den. Jag har gått kurser och läst en del inom mental träning men aldrig så individuellt som detta upplägg. Att få uppgifter att läsa, övningar att göra , att redovisa och få nya insikter har varit suveränt. Du Jenny har varit en fantastisk coach som kommer med nya frågeställningar på ens svar , som leder till nya insikter och ger flera verktyg för framtiden! Tack💜”

Marie Angleby

 

Yes-lydnad, momentteknik

För dig som är igång med träning inom lydnad eller brukslydnad och vill ha hjälp med specifika moment. Du skickar själv in din fråga/problembeskrivning – gärna kompletterad med film – och jag återkopplar med mina tankar. Teoretiskt arbetar vi särskilt med träningsfilosofi och vår syn på hunden som medspelare. (Observera att kursen inte innehåller instruktioner för momentintroduktion utan coachingen baseras på den träning du själv är igång med.). Ev filmmaterial ska laddas upp på nätet – t.ex. i vår Facebook-grupp eller på Youtube. Teknisk support kring detta ryms inte i kursupplägget – där använder vi istället tiden till hundträningen! 🙂

 

Upplägg

Respektive kurs pågår under fyra veckor och trivs du bra med upplägget kan du välja att stanna kvar i kursen ytterligare en månad, gå någon av de andra kurserna, eller gå om samma kurs vid ett senare tillfälle.

Varje vecka får du övningar som du ska genomföra praktiskt och /eller redovisa skriftligt (du behöver inte gilla att skriva för att delta – du väljer helt själv om du vill skriva kortfattat i punktform, eller om du vill skriva lite mer. Kompletterande filmklipp går också bra!) Jag återkopplar på inlämnade uppgifter minst en gång per vecka.

Räkna med att totalt kunna avsätta minst två timmar per vecka (den praktiska träningstiden med din hund inkluderad) – och gärna mer.

 

Kursstarter*, våren 2020

23/1

20/2

19/3

16/4

 

*Du behöver inte kunna vara online just denna dag, utan från och med detta datum har du tillgång till kursmaterialet. Därefter loggar du in på dagar och tider som passar dig!

En förutsättning för kursstart är att där inkommit minst fyra anmälningar till ett specifikt tema och datum. Du får besked om detta senast två veckor innan startdatum. Max antal deltagare per grupp är 7.

 

Om konceptet faller väl ut planeras nya kursstarter från september och framåt – och fler teman kan då tillkomma. Under sommarmånaderna är det uppehåll eftersom jag då arbetar heltid med mina läger.

 

Du behöver

För att delta i dessa kurser behöver du tillgång en mail och ett Facebook-konto, samt boken Starka tillsammans. För den som vill finns det möjlighet att redovisa en del uppgifter genom egna filmklipp, men detta är inte ett krav på något sätt. Om du väljer att redovisa via film så är det viktigt att du gör den tillgänglig online – t.ex. direkt i Facebook-gruppen eller via länk till Youtube. (På Youtube kan du välja inställningar som gör att inte någon utomstående kan se filmen).

 

Bokrabatt

I samband med att en kursplats bekräftas bjuder jag på fraktavgiften vid eventuell bokbeställning här från lyckagård.se Om du har Starka tillsammans sedan tidigare kan du välja att nyttja din rabatt vid köp av min nyutgivna bok ”Starka möten – hundar för hälsa och livsglädje”.

 

Utvärdering av kursen ”Ge dig själv chansen”
– Uppfyller helt mina förväntningar och jag kommer att varmt rekommendera den till alla som är intresserade av att få en bättre struktur i sin träning.

– Bra antal deltagare och en väldigt trevlig grupp. Väldigt lärorikt och intressant att följa dom andra deltagarnas planer, idéer, tankar mm. Man får med sig mycket även där och jag kommer sakna att läsa alla inlägg.

– Tydlig information om kursens upplägg och hur man skriver i gruppen. Tydliga och bra instruktioner om varje uppgift. Mycket bra att det tydligt framgår att man gör sin grej och att det inte finns något facit. Skönt att kunna fokusera på sig själv utan krav på att engagera sig och skriva något på dom övrigas inlägg, utan det räcker att trycka gilla på inläggen för att visa att man har läst.

– Bra frågeställningar som gör att man kommer igång och får tänka till samt att man kommer på sig själv med hur man formulerar sig. Frågorna ställs alltid på ett sådant sätt så att man aldrig känner sig ifrågasatt och det märks tydligt att Jenny har en gedigen utbildning och erfarenhet av att coacha.

Om det är något som eventuellt kan göras annorlunda så är det väl om kursen kanske skulle omfatta 5 veckor istället, det kräver att man har ordentligt med tid för att man ska ”hinna” uppgifterna under veckan. Men det framgår ju i informationen om kursen hur mycket tid man behöver lägga så det gäller att tänka till så man har den tiden när man bokar in sig. Jag har inte haft problem att hinna utan har helt enkelt lagt väldigt mycket tid på att genomföra alla uppgifter eftersom jag har velat få ordentlig feedback och få ut så mycket som möjligt av kursen. 🤗”
– Åsa Hägglund